Vihdin Keskustanaiset kokoontuivat Vihdin Pirtillä – Huolen aiheena tiestön kunto

Vihdin Keskustan naisjaosto kokoontui toukokuisena iltana Vihdin Pirtin saunamökille illanvieton merkeissä keskustelemaan ajankohtaisista poliittisista asioista ja tapaamaan kaikkia pitkästä aikaa kasvotusten.

Yhdessäolo pitkän korona ajan jälkeen oli rentoa ja leppoisaa, vaikka puheissa vilahtelikin Ukrainan ja Venäjän tilanne sekä monet paikallispoliittiset asiat. Saunan lämmetessä rohkeimmat pulahtivat Moksjärven vielä melko viileään veteen, sateesta huolimatta.

Keskustanaisten yhdistys on nyt naisjaosto

Vihdin Keskustanaisten toiminnalla on pitkät perinteet, joita muutamien vuosien takainen järjestöuudistus modernisoi. Naisjaoston toiminnassa pystytään panostamaan entistä enemmän toimintaan ja mukavaan yhdessäoloon kun yhdistysbyrokratian pyörittäminen sääntömääräisine kokouksineen ei ole enää keskiössä. Vihdin Keskustan vahvuus on yhdessä toimiminen ja naiset ovat perinteisesti järjestäneet monia tapahtumia aina puurojuhlista nuorille suunnattuun Tyttöjen iltaan.

Vihdin naisten toimintaa vetää nummelalainen Tiina Kontio, joka toimii myös Suomen Keskustanaisten valtuustossa ja Vihdissä ympäristölautakunnan jäsenenä. “Vaikka olemmekin Vihdissä yhtä suurta yhdistystä on naisten toiminnalla silti oma paikkansa, kynnys liittyä mukaan poliittiseen toimintaan on haluttu tehdä mahdollisimman matalaksi. Me järjestämme monenlaista mukavaa ja olemme aktiivisesti mukana niin valtakunnallisessa kuin alueellisessakin toiminnassa.” Kommentoi Tiina Kontio naisjaostoa. Jos olet kiinnostunut naisten toiminnasta voit olla yhteydessä sähköpostilla tiina.kontio@vihdinkeskusta.fi

Iltaan osallistunut Tarja Tupala edustaa Vihdin Keskustaa Keskustanaisten Uudenmaan piirin hallituksessa ja välitti illan osallistujille naisten piirin kutsun elokuussa Vihdin Nummelassa järjestettävään melontailtaan.

Huonossa kunnossa olevat tiet huolettavat

Kylillä ajellessa konkretisoituu helposti talven jäljiltä teiden heikko kunto. Valitettavasti tällä kertaa erään iltaan osallistuneen jäsenen rengasrikoksi asti. “Edellinen talvi oli vaativa kaikilta osin, mutta ei kylillä liikoja vaadita tai muutamasta montusta valiteta. Täällä monille riittää se, että autot pysyvät ehjinä ja lapsille on turvalliset koulutiet.” Totesi iltaan osallistunut Vihdin Keskustan kuntayhdistyksen puheenjohtaja Heidi Nordman.

Mitä heikompaan kuntoon tiet pääsevät, sen kalliimmaksi niiden korjaus tulee. Haimoon ja sen lähialueen teistä on tehty useita ilmoituksia niin tienkäyttäjän linjalle kuin muillekin tahoille. Myös koulukyytejä toteuttavat kuljetusyhtiöt ovat olleet teiden kunnosta yhteydessä heikoin tuloksin.

Vihdin Keskustanaiset toivoo, että kunta paineistaisi omalta osaltaan ELY-keskusta huolehtimaan heille kuuluvista tieosuuksista Vihdissä kuten mm. Haimoonraitti, joka kuntonsa puolesta on tällä hetkellä osin hyvin vaarallisessa kunnossa.

“Pyöräilijöille ja motoristelle isot montut ovat vaarallisia. Niitä ei välttämättä huomaa. Maantiepyörällä voi lentää tangon yli ja loukkaantua. Kerran pyörän rengas meni ajomatkallani rikki ja renkaan vaihto tehtiin silloin Lohjalla pyöräkorjaamossa. Yleensä pyöräilijällä on vaihtorengas matkassa mukana. Sillon kun ajetaan porukassa näytetään kädellä montut, ettei niihin kukaan ajaisi.” Kertoi pyöräilyä aktiivisesti harrastava Tarja Tupala. Kiitosta pyöräilyn näkökulmasta sai puolestaan Vihti-Nummela välin tie joka on korjattu ja sitä nyt hyvä ajella.