Seurakunnan asiat puhuttivat Jokikunnalla

Seurakunnan valitsijayhdistyksenä toimiva Keskiryhmä ja Keskustan Vihdin kuntayhdistys kutsuivat seurakunnan asioista kiinnostuneita koolle Jokikunnan seurojentalolle viime viikolla.

Aihetta olivat alustamassa Keskiryhmän puheenjohtaja Pekka Viljanen ja kirkkoneuvosten jäsen Anne Saario.

Kysymyksiä heräsi erityisesti kirkonkylän seurakuntatalosta ja Irjalan uuden kappelin rakennustöiden aikataulusta. Myös Keskiryhmän ja kirkkoneuvoston toiminta kiinnostivat kuulijoita.

Perhejuhlat tarvitsevat paikkansa

Anne Saario avasi tilaisuuden katsauksella seurakunnan ajankohtaisiin asioihin.

Kuuntelijat ottivat ilolla vastaan tiedon siitä, että Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo on tarkoitus ottaa uudelleen käyttöön tulevana syksynä. Syksyllä 2021 alkaneen remontin on tarkoitus valmistua tulevan elokuun aikana. ”Hääjuhlat, muistotilaisuudet ja muut perhejuhlat tarvitsevat paikkansa niin seurakuntatalon kuin siunauskappelinkin muodossa.” totesi Pekka Viljanen.

Anne Saario jatkoi keskustelutilaisuudesta matkaa kirkkoneuvoston kokoukseen ja kokouksessaan neuvosto teki päätöksen, että Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo pyritään mahdollisuuksien mukaan avaamaan jo elokuussa pidettäville Wuosisatamarkkinoille. Lähde Kirkkoneuvoston pöytäkirja 6/2022

Keskiryhmän toiminta kiinnostaa

Keskiryhmän puheenjohtaja Pekka Viljanen kertoi Keskiryhmän pitäneen tällä kaudella esillä erityisesti seurakuntalaisten arjen asioita.

Keskiryhmä kantaa huolta järkevästä taloudenpidosta, mutta toivoo samalla ettei seurakunta toimintoineen erkaannu ihmisiä lähellä olevista asioista. Monille seurakunnan jäsenille ainoat kytkökset seurakuntaelämään on kaste- ja rippijuhlat, häät, muistotilaisuudet sekä joulukirkko. Aktiivisille seurakuntalaisille on toki tarjolla paljon muutakin, mutta on tärkeää pitää huolta, että sidokset toimintaan säilyvät.

Viime vuonna Keskiryhmän Paavo Muranen teki kirkkovaltuuston kokouksissa aloitteet seuraavista aiheista:

  • Valtuustoaloitteiden käyttö seurakunnan aktivoinnissa
  • Toimintasuunnitelmaan ja strategioihin kirkosta eroamisen torjunta
  • Vihdin kirkonkylän toiminta tulevaisuudessa turvattava
  • Järjestötunnuksen rekisteröinti
  • Grilli ja risti
  • Employee branding -sivusto
  • Virtuaalinen muistosivu sureville

Keskiryhmä on ilolla pannut merkille sen, että monet tärkeät asiat ovat Vihdin seurakunnassa etenemässä, vaikka osa vielä tarvitseekin seurantaa.

Seuraavat seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022.

Valitsijayhdistyksenä toimivan Keskiryhmän ehdokaslistalle on perinteisesti kuulunut ehdokkaita yli puoluerajojen sekä poliittisesti sitoutumattomia jäseniä.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 15.9. ja Keskiryhmän nykyiset aktiivit kannustavat ehdolle kaikkia, joita seurakunnan asiat ja niihin liittyvät kysymykset kiinnostavat. Keskiryhmä tarjoaa viiteryhmän, jonka listalta on helppo lähteä ehdolle. ”Me olemme kiinnostuneita ihmisten arkea lähellä olevista asioista ja sillä linjalla varmasti jatkamme. Varsinaisia teemoja ja näkökulmia askarruttaviin kysymyksiin mietitään vielä kesän ja syksyn aikana yhdessä Keskiryhmän ehdokkaiden kanssa.” Totesi Pekka Viljanen.

Jos olet kiinnostunut ehdokkuudesta voit olla yhteydessä Keskiryhmän nykyisiin jäseniin tai laittaa sähköpostia info@vihdinkeskusta.fi niin välitämme viestisi eteenpäin.

Lue lisää seurakuntavaaleista.

Lue lisää seurakunnan päätöksenteosta.