Presidenttiehdokas Olli Rehn kiersi Vihdissä

Suomen seuraavalla presidentillä on edessään poikkeuksellisen haastavat ajat. Euroopassa riehuvan sodan ja pandemian pahentaman taloudellisen epävarmuuden aikana tarvitsemme vastakkainasettelun ja asioiden kärjistämisen sijaan kykyä rakentavaan yhteistyöhön ja rauhan rakentamiseen sekä vakaata, vahvaa ja uskottavaa johtajuutta, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. 

Presidenttiehdokas Olli Rehn kiersi Länsi-Uudellamaalla lokakuussa, jakaen näkemyksiään ja kuunnellen paikallisten huolia ja toiveita. Päivä alkoi aamukahvitilaisuudella Karkkilan torilla, ja jatkui vierailuilla Lohjalla, Karjalohjalla, Kirkkonummella ja Vihdissä.

Vihdissä Olli Rehn teki yritysvierailun Nummelassa sijaitsevan Käsinetorin tehtaanmyymälään. Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen avasi yrityksen perustamisen taustoja ja kertoi, kuinka kivijalkamyymälä oli löytänyt jalansijan Nummelasta. Myymälässä on tarjolla laaja valikoima kotimaisia tuotteita, mutta tällä kertaa Rehnin ostoskoriin päätyivät Nummelassa valmistetut talvi hansikkaat. 

Käsinetorin vierailun jälkeen Olli Rehn sai tilaisuuden tutustua Nummelan Palloseura NUPSiin, seuran kehittämispäällikkö Timo Tuomen esitellessä seuran aktiivista toimintaa. Seuran tekemä laaja-alainen työ lasten, nuorten ja ikäihmisten parissa herätti jalkapalloon intohimoisesti suhtautuvan Rehnin kiinnostuksen. 

Iltapäivän päätteeksi järjestettiin yleisötilaisuus Nummelan Pisteellä, johon saapui runsaasti kiinnostuneita ihmisiä eri puolilta Uuttamaata kuulemaan Olli Rehnin visioita tulevasta Suomesta. Presidenttiehdokas puhui muun muassa talouspolitiikasta, turvallisuudesta ja yhteisöllisyyden tärkeydestä, nostaen esimerkiksi juuri paikallisen jalkapalloseuran toiminnan ja pienyrittäjyyden.  

Rehn kertoi myös, että Vihti on hänelle työyhteisön kautta tuttu: Suomen Pankin pääjohtajan virkavapaan aikana hänen sijaisenaan toimii vihtiläinen  johtokunnan varapuheenjohtajana  Marja Nykänen. 

Moni halusi tavata presidenttiehdokkaan henkilökohtaisesti. Kohtaamisissa keskusteltiin monista tärkeistä teemoista, kuten ilmastonmuutoksesta, turvallisuusasioista, presidentin valtaoikeuksista ja nuorisotyöttömyydestä. Olli Rehn kuunteli tarkkaavaisesti paikallisten huolia ja vakuutti jatkavansa työskentelyä näidenkin asioiden osalta. Rehn kiertää jatkossakin ahkerasti Uudellamaalla. Kiertuekalenteria voi seurata osoitteesta www.ollirehn2024.fi.