Keskustan vaalilehti: Vaaliteltoilla tuumattua – palveluiden tulee olla lähellä

Keskustan vaalilehti on jaettu kotitalouksiin viime viikon aikana.
Digilehden pääset lukemaan kuvaa klikkaamalla.

”Nummelan terkkari on säilytettävä”. Näin tiivisti Keskustan teltalle tullut ikäihminen Nummelan torilla joulukuisena lauantaina. Puhe jatkui Marevan hoidosta ja liikunnan tärkeydestä. Oli pohdintaa, kuinka lääkäriin pitäisi päästä ja missä siten asuisi, kun askel lyhenee. Nykykielellä voidaan sanoa, että kokemusasiantuntia evästi aluevaaliehdokasta. Glögin juotuaan ja rusinat popsittuaan jatkoi hyväntuulisena matkaa mukanaan vaaliesite. Lupasi käydä äänestämässä.

Kokemusasiantuntija tiivisti oivallisesti sen, mikä Vihtiläisiä ja monia muitakin pienten paikkakuntien asukkaita huolettaa. Miten käy lähipalveluiden, kun sote tulee. Katoaako kylältä palvelut? Miten pääsee jatkossa lääkäriin? Saadaanko nuorten mielenterveysongelmiin asianmukaista hoitoa? Kuinka käy ikäihmisten asumispalveluiden?

Tulevissa aluevaaleissa valitaan ne henkilöt, jotka aikanaan päättävät nämä asiat. Sen missä hammaslääkärit pitää vastaanottoa ja missä lääkärit päivystävät. Kukaan valittu luottamushenkilö ei pysty yksin tekemään mitään, vaan yhteisiä asioita hoidetaan ryhmätyöllä – ja tärkeimpänä ryhmänä ja yhteistyötahona on puolue. Meillä on keskittäviä puolueita ja sitten Se kotimainen, joka haluaa säilyttää jokaisessa kunnassa lähipalvelut. Meille Keskustassa ihminen on keskiössä ja rakenteet palvelijan roolissa. Me puolustamme lähipalveluita. Sinun parhaaksi. Siksi Keskusta.

Mikko Lasanen ja Henrik Olin, Vihti

Vihdin Keskustan aluevaalipäälliköt

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *