Kuusen istutus, Vihdin Keskustan luontoarvot ja metsän merkitys

Kun puhumme kestävästä kehityksestä ja luonnon vaalimisesta, yksi konkreettinen teko, johon jokainen meistä voi osallistua, on puun istuttaminen. 

360 taimea jaossa Nummela-päivässä 27.5.

Metsillä on merkittävä rooli ympäristömme suojelemisessa ja kestävyyden varmistamisessa. Vihdin Keskusta on sitoutunut edistämään luontoarvoja ja kannustaa asukkaita istuttamaan puita omilla maillaan. Nummela-päivässä 27.5. klo 14.00 alkaen on Vihdin Keskustan teltalla mahdollisuus onnenpyörää pyöräyttämällä saada oma kuusen taimi istutettavaksi. 

Kuusen istuttaminen on yksinkertainen, mutta voimakkaan symbolinen teko. Se on investointi tulevaisuuteen, jossa myös kasvavat sukupolvet voivat hankkia elinkeinonsa metsistä, nauttia puhtaasta ilmasta ja elinvoimaisesta luonnosta.

Kuusen istutusohjeet:

  1. Valitse istutuspaikaksi suotuisa kasvupaikka. Kuusi viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella alueella, jossa maaperä on hyvin vettä läpäisevää ja happamanpuoleista. Jätä taimen paakku noin tunniksi veteen ennen istutusta. Näin varmistat, että paakku on tarpeeksi kostea ennen maahan laittoa. 
  2. Tee istutusreikä juuripaakun kokoiseksi. Jos istutat kuusen savimaahan on juurtumista varten hyvä lisätä istutuskohtaan kuohkeampaa multaa. 
  3. Laske kuusen taimi kuoppaan varoen, että juuripaakku säilyy ehjänä. Älä istuta sitä juuripaakkua syvemmälle.
  4. Täytä kuoppa ilmavasti mullalla. Varmista, että multa ei yllä kuusen runkoon asti.
  5. Kastele kuusta heti istuttamisen jälkeen. Huolehdi myös jatkossa, että juuret saavat tarpeeksi kosteutta, jotta taimi juurtuu hyvin.

Vihdin Keskusta on vuosikymmeniä korostanut ylisukupolvisuuden ja kestävien luontoarvojen merkitystä. On tärkeää muistaa, että metsä on yksi Suomen elinkeinoelämän tukipilareista ja merkittävä osa maamme omavaraisuutta. Metsä tarjoaa työtä ja toimeentuloa monille suomalaisille. Se on uusiutuva luonnonvara, joka tarjoaa raaka-aineita monille teollisuudenaloille, kuten puunjalostus- ja energiateollisuudelle. Metsä on osa Suomen taloutta ja sen säilyttäminen sukupolvelta toiselle on ensiarvoisen tärkeää.

Vihdin Keskusta haluaa kannustaa kuntalaisia ottamaan aktiivisen roolin oman ympäristönsä hyvinvoinnin turvaamisessa sekä vaalimaan puuston ja metsien merkitystä. Kuusen istuttaminen on yksi tapa osallistua tähän ylisukupolviseen tärkeään työhön. 

Vihdin Keskustan teltalla on Nummela-päivän aikana tavattavissa klo 14.00 alkaen kansanedustaja Eerikki Viljanen. Sekä Vihdin Keskustan valtuutetuista ja luottamushenkilöistä mm. Sari Metsäkivi, Heidi Nordman, Tiina Kontio, Pasi Saario, Henrik Olin, Asko Autelo ja Jouko Lindfors.