Etäkokoukseen osallistumisohje

Vihdin Keskusta käyttää tällä hetkellä etäkokouksiin ja muihin etänä järjestettäviin tilaisuuksiin Teams -palvelua. Tälle sivulle on kerätty ohjeita etäosallistujille.

  • Kutsulinkki toimitetaan jokaiseen tilaisuuteen erikseen sähköpostilla tai muussa viestintävälineessä kutsun yhteydessä.

Ohjeet tilaisuuden aikana (jos ei muuta ohjeisteta):

  • Pidä mikrofoni suljettuna, kun et itse puhu.
  • Mahdollisuuksien mukaan avaa kamera puhuessa.
  • Pyydä puheenvuoroa ensisijaisesti nostamalla virtuaalinen käsi, toissijaisesti kirjoittamalla chat-kentään. Jos nämä keinot eivät toimi pyydä puheenvuoroa avaamalla mikrofoni.

Teams -ohjeet

Jos, et ole käyttänyt Teams alustaa aiemmin tutustu alla oleviin Teams-ohjeisiin.

Usein kysyttyä

Kokoukseen liittyminen

Klikkaa sinulle toimitettua linkkiä.

Eteesi avautuu näkymä, jossa pääset laittamaan kameran pois päältä, sulkemaan mikrofonin ja tämän jälkeen voit klikata ”Liity nyt” nappia oikeasta alareunasta.

Liity nyt napin painalluksen jälkeen siirryt odotushuoneeseen, josta sinut hyväksytään hetken kuluttua eteenpäin. Tässä saattaa toisinaan hetken kestää. Jos liittymispyyntöäsi ei heti hyväksytä, kokeile heti perään uudelleen.

Mikrofoni auki/kiinni kokouksen aikana

Mikrofoni aukeaa ja menee kiinni näytön yläreunassa olevasta kaiuttimen kuvasta (ks. kuva alla). Ruksi kaiutinkuvan edessä kertoo, että ääni on pois päältä.

Puheenvuoron pyytäminen

Tietokoneella ruudun yläreunassa näkyy symboli (ks. kuva alla), jossa käsi ja kasvot. Sitä klikkaamalla avautuu laajempi valikko. Valitse tästä ”Nosta käsi”. Kun olet pitänyt puheenvuorosi klikkaa kättä uudelleen, jolloin se laskee alas.

Tarkemmat ohjeet täällä.

Kameran avaaminen kokouksen aikana

Myös etänä on mukava nähdä ihmisiä. Kamera aukeaa näytön yläreunasta (ks. kuva) klikkaamalla.

Esikatselun saat auki siirtämällä hiiren kameran päälle ilman, että painat mitään. Esikatselulla voit silmäillä miltä kameranäkymä näyttää ennen kuin klikkaat kameran auki.

Saat kameran pois päältä klikkamalla kameran kuvaa uudelleen.

Putoat pois kokouksesta/tilaisuudesta kesken kaiken

Joskus yhteydet pätkivät ja aiheuttavat linjoilta pois tippumisen. Tällöin liity uudelleen mukaan saman kutsulinkin kautta kuin alussa.