4 kommenttia

 1. Hei, olen vihtiläinen Sirpa Nyman. Olen ehdokkaana keskustan listoilla sitoutumattomana.
  Syntyjään pohjoispohjalainen, keskeltä Limingan niittyjä. Sieltä on esi-isätkin, niin pitkälle kuin tietoja on kirjattu. Geeniperimänä olen saanut rautakangen hienotunteisuuden ja monimutkaisuuden.
  Asumme mieheni ja alaskanmalamuuttimme kanssa Haimoossa, itse virkatussa talossa. Tontillamme on suurinpiirtein kaikki tarvittava: metsikkö, kaivo, pieni pellonlappu, talo kalliolla, villi puutarha. Ja tietenkin traktori…tähän palataan vielä. Aikuinen poika on jo avioitunut perheenisä Rajamäellä.
  Aiemmin työskentelin asiakaspalvelussa. Sitten kouluttauduin hierojaksi, ja perustin yrityksen töölööseen, Eino Leinonkadulle. Kunnes jouduin lopettamaan terveydellisistä syistä. Tällä hetkellä myyn verkkokaupassani käytettyä keräilytavaraa, astioita, lasia, kaunista ja arvokasta.
  Olen kiinnostunut autoista, varsinkin Subaruista. Niitä meillä on ollut jo 9. Itse pääosin roplataan kuntoon, käytettynä ostetut. Ja sitten nämä vanhat traktorit. Kun tontilla on metsä ja pelto, niin piti hankkia traktori. Hyvä ja halpa ei osunut samaan pakettiin, remonttia tekemään. Etsin tietoa netistä, ja päädyin Masinistit ry.n keskustelupalstalle. Ystävälliset herrasmiehet neuvoivat kilvan, kuinka natikka saadaan taas kasaan. Sitä tietä päädyin lopulta masinistien hallituksen jäseneksi, keskustelupalstan ylläpitäjäksi ja kotisivujen kaitsijaksi. Aina mukana masinistien Rauta ja Petrooli-tapahtumassa. Järjestän vihtijärvellä Syökerin Sauhut tapahtumaa yhdessä Sauhutiimin kanssa. Olen IH-kerhon puheenjohtaja ja ylläpidän facessa International palstaa, ja masinistit ryhmää ym.
  Olen huomannut yhdistystoiminnan luontevaksi tavaksi vaikuttaa. Siinä yhteisöllisyys ja demokratia pääsevät kukkimaan. Olen ollut Selin kyläyhdistyksen puheenjohtajana ja tällä hetkellä vielä hallituksen jäsen. Olen Selin nuorisoseuran vasta valittu puheenjohtaja ja järjestän Selin nuorisoseurantalo Seppolan tapahtumia.
  Kannatan asumisen vapautta, ja vastuuta. Haja-asutusalueella töihin tartutaan itse, kyläyhdistyksen, urheiluseuran, marttojen ja muiden toimijoiden kanssa. Saadaan tehdä vapaasti. Samalla huolehditaan myös muista. Tätä yhteisöllisyyttä haluaisin viedä myös isompiin keskuksiin. Ehkä kortteli tai kaupunginosamallilla. On tärkeää, että asukkaat pääsevät itse vaikuttamaan asuinympäristöönsä. Kunta voi tarjota kokoustiloja ja vaikka nettialustan missä asukkaat kohtaavat.
  Lähiruoka on muodostunut tärkeäksi. Ylläpidän Selki-Rekoa yhdessä muiden kanssa. Meillä on jako joka toinen viikko, ryhmäämme kuuluu aivan upeita tuottajia. Ulkona tapahtuva Rekojako on myös hyvin turvallinen näin korona-aikana.
  Kunta toimijana, ei voi puuttua kaikkeen. Se on meidän ihmisten tehtävä. Tarttua epäkohtiin, huolehtia toinen toisistamme, kunnioittaa toinen toistamme. Tällaista vihtiä haluan olla mukana kehittämässä

 2. Lykkyä vaalityössäsi! Itsen olin Kiteellä keskustan valtuutettuna vuodet 1969-1984 ja kaupunginhallituksessa1985-2000. Kunnallisneuvoksen tekivät marraskuussa 1999. Nyt olen jo elämän kalkkiviivoilla, ikä 82v. täyttyy 10.5.2021. Rläkevuodien työnä on syntynyt kaksi kirjaa paikallishistoriateemalla ja kolmantena juuri ilmestynyt Diedelit- kirja. Hyvää jatkoa sinulle monien toimien naisena!

  1. Ei haittaa. Kyllä tuosta ymmärtää hyvin 🙂. Onnea sinullekkin vaalityöhön

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *